Skövde AIK och Dalkurd FF klara för Superettan 2022

Efter oavgjort i returen mot Akropolis vinner Skövde AIK dubbelmötet och kvalar upp till Superettan 2022. På Gamla Ullevi slutade den andra returen i kvalet med 1-1 och därmed tar Dalkurd över GAIS plats i Superettan nästa säsong.

Akropolis IF – Skövde AIK 0-0

Skövde AIK begav sig till Stockholm efter en stark 3-0 seger på hemmaplan i det första kvalmötet. Segern innebar ett bra utgångsläge för Skövde och att pressen låg på Akropolis när returmötet gick av stapeln på Grimsta IP. Och det var också Akropolis som satte tempot och skapade flest chanser i första halvlek. Men Skövde AIK med Marcus Fröjd mellan stolparna lyckades hålla den värdefulla nollan. Akropolis fortsatte jaga mål i andra halvlek men även den förblev mållös. Resultatet innebär att Akropolis går segrande ur dubbelmötet och kommer spela i Superettan 2022.

GAIS – Dalkurd FF 1-1

Första mötet mellan Dalkurd och GAIS slutade 2-1 till Ettan-laget Dalkurd. I returmötet på Gamla Ullevi var det också det gulklädda bortalaget som gjorde matchens första mål. Mittbacken Umit Aras gjorde sitt första mål för säsongen när han nådde högst på en hörna och nickade in 0-1 för Dalkurd efter en halvtimmes spel. GAIS, som därmed var tvungna att göra två mål för att nå en förlängning, gav dock inte efter utan satsade framåt och skapade flera chanser. Men det var inte förrän i den 80:e minuten som de grönsvarta fick utdelning och kunde kvittera. 1-1 räckte dock inte för de grön-svarta utan det totala resultatet efter dubbelmötet innebär att Dalkurd tar över GAIS plats i Superettan 2022.