Nyheter

Chevron
Sköld: ”Förhoppningsvis kan jag visa att jag är värd ett nytt kontrakt”

Sköld: ”Förhoppningsvis kan jag visa att jag är värd ett nytt kontrakt”

När Victor Sköld vann Superettans skytteliga 2013 såg framtiden ljus ut. Efter ett par tuffa år i bland annat IFK Göteborg och Örebro SK valde han att återvända till Superettan inför fjolårssäsongen. Under sin förre tränare, Thomas Askebrand, skulle karriären ta ny fart i Örgryte IS. Men en korsbandsskada förstörde säsongen 2019 och nu är läget osäkert för Sköld.

Anfallaren från Alingsås inledde fjolårets seriespel på bästa sätt. Med tre mål på de fyra omgångarna verkade det som att han hittat tillbaka till formen. Men i den första halvlekens slutskede i hemmamatchen mot Varbergs BoIS i maj var olyckan framme. Korsbandet gick av och säsongen var över.

Det har snart gått ett år sedan dess och Victor Sköld har kämpat på med sin rehab. Han har närmat sig formen och hade precis börjat springa ordentligt och träna med boll när coronaviruset lamslog världen och Fotbollssverige. I början av året skrev 31-åringen på ett korttidskontrakt med ÖIS och nu är det mycket som är oklart.

– Jag har ett korttidskontrakt efter som jag varit skadad och vi inte har vetat hur länge jag blir borta eller hur lång tid det tar innan jag kommer i form. Kontraktet gäller till och med den sista april så det här är inte roligt alls, säger han.

Hur tacklar du den situationen?

– ÖIS har sagt att jag är välkommen att träna med dem efter att kontraktet gått ut. De ser till att jag får matcher också, men det finns ju ingen ekonomi för ett kontrakt. Och de kan ju inte ge några klara besked eftersom de aldrig varit i den här situationen innan. Och det förstår jag ju helt och hållet. Så jag får bara bita ihop och fortsätta med min rehabträning.

Hur långt är du från matchform?

– Jag är långt fram i rehaben och är igång med fotboll. Det fattas lite, men jag är nästan helt återställd. Jag får försöka se det positiva i att jag iallafall inte missar några matcher och att jag förhoppningsvis är helt frisk och fräsch till seriestart. Förhoppningsvis kan jag visa att jag är värd ett nytt kontrakt.

Ni har tagit ledigt ett par veckor nu?

– Yes, vi är inne i en period av 16 dagars ledighet och ska ses igen efter det och så får vi se hur allt ligger till. Eftersom jag är skadad så måste jag rehaba och det enda jag missar är ju träningen med laget. Men jag fortsätter ju under uppehållet. I vanliga fall, om jag är frisk, brukar jag utnyttja ledigheten till att åka utomlands, men det går ju inte nu heller. Men allt är oklart. Vi vet ju inte ens om vi är tillbaka efter 16 dagar. Men vi hoppas såklart att det är möjligt att dra igång säsongen i juni.

Hur är det att vara ledig den här tiden på året, när det i vanliga fall är fullt fokus på säsongsstart?

– På ett personligt och fotbollsmässigt plan blir jag irriterad att vi får ledigt nu, precis när jag börjat med boll och kommit igång att löpa ordentligt. Men jag förstår såklart varför. Men jag får försöka tänka på det positiva i att jag faktiskt kan komma tillbaka helt frisk istället. Det är bara att köra på. Jag har egentligen inget val.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter