Sjunde raka segern för överlägset Helsingborg

Helsingborgs IF besegrade Gefle IF med 3-0 i lördagens enda Superettan-match. Andri Runar Bjarnason och Charlie Weberg nätade för hemmalaget, som även fick ett självmål med sig.

Helsingborgs IF ruskade snabbt av sig cup-förlusten mot Eskilsminne IF i veckan då man under lördagen tog en klar 3-0-seger hemma mot Gefle IF.

Att det var toppen och botten av tabellen som möttes märktes på Olympia då HIF kontrollerade matchen från start till mål. 1-0 kom på ett mönsteranfall i den 18:e minuten då Andreas Granqvist hittade ut till Anders Randrup på högerkanten, vars låga inlägg slogs i mål av Andri Runar Bjarnason.

Helsingborg fortsatte att trycka på och 2-0 kom som ett brev på posten, om än på ett okonventionellt sätt; efter Adam Erikssons vänsterinlägg styrdes bollen i eget mål av en Gefle-back.

Max Svensson hade flera lägen i matchen att skriva in sig själv i målprotokollet, men det blev en annan ung egen produkt som fastställde slutresultatet till 3-0. Mittbacken Charlie Weberg höll sig nämligen framme och satte spiken i kistan med ett lågt högerskott på hörna i den 62:a minuten.

Helsingborg har nu sju raka segrar i Superettan och sex poäng ned till tabelltvåan Falkenbergs FF, som har chansen att minska gapet imorgon söndag då man möter Degerfors IF på hemmaplan.