Nyheter

Chevron
September månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

September månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

Vinnarna av september månads utmärkelser i Superettan skänker sina vinstpengar till parasport och till samhällsengagemang som ska motverka utanförskap.

I Superettan tog GIF Sundsvall hem både Månadens spelare och Månadens tränare. Anfallaren Linus Hallenius vann Månadens spelare för andra månaden i följd. I augusti gick pengarna till klubbens Back2Basics. Nu i september går pengarna till Giffarnas parasportlag.

– Eftersom vårt parasportlag inte har kunnat träna eller spela matcher som vanligt under pandemin har det såklart funnits en stor längtan efter att få spela fotboll och därför vill jag skänka pengarna till dem, säger Hallenius.

Henrik Åhnstrand, klubbens tränare väljer att skänka sina pengar från Unibet till GIF Sundsvalls ”Hitta fram”.
– Hitta fram är ett av våra samhällsengagemang där vi har representanter ute på de skolor vi samarbetar med och som jobbar för att motverka och förebygga utanförskap i skolan, menar Åhnstrand.

Fakta Månadens spelare/tränare:
Månadens Spelare och Tränare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare eller lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Varje vinnare får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet, att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Vinnare Superettan 2021:
Månadens tränare:
April: Stefan Jacobsson, GAIS
Maj: Robin Asterhed/Jonas Thern, IFK Värnamo
Juni: Billy Magnusson, Landskrona BoIS
Augusti: Jörgen Lennartsson, Helsingborgs IF
September: Henrik Åhnstrand, GIF Sundsvall

Månadens spelare:
April: Mathias Karlsson, GAIS
Maj: Alexander Ahl-Holmström, AFC Eskilstuna
Juni: Ajdin Zeljkovic, Örgryte IS
Augusti. Linus Hallenius, GIF Sundsvall
September: Linus Hallenius, GIF Sundsvall

Nyheter