Sent segermål i Trelleborg

TFF avgjorde sent, Utsikten satte käppar i hjule för HBK och Landskrona BoIS slog Västerås.

Landskrona BoIS – Västerås SK 1-0
I den jämna Superettantabellen skiljde fem poäng mellan BoIS och VSK innan kvällens möte. Ett Västerås som hittas på kvalplats och är i stort behov av poäng för att nå upp på säker mark. I Landskrona kammade man dock noll. Hemmalagets Melker Heier gjorde matchens enda mål och skickade Landskrona åtta poäng från kvalplats.

Trelleborgs FF – Örebro SK 2-1
TFF har fortsatt chans på en allsvensk kvalplats, men då krävs i princip segrar från och med nu. Simon Amin satte ledningsmålet i slutskedet av den första halvleken och det målet såg ut att bli avgörande. Amin blev dock utvisad när klockan närmade sig 90 och på tilläggstid kvitterade gästernas Erik Björndahl. En poäng var då? Nej, TFF tog hand om de tre poängen efter att Mouhammed-Ali Dhaini satte segermålet i den 94:e minuten.

Utsiktens BK – Halmstads BK 2-1
Nykomlingen Utsikten går mot nytt kontrakt och plockade tre pinnar mot toppjagande HBK. En fin första halvlek med hemmamål i form av ett självmål och ett mål från Karl Bohm gjorde att det stod 2-0 i paus. Sadat Karim reducerade i den andra halvleken, men närmre än så kom inte HBK. Halmstad fick dessutom Alexander Johansson utvisad med tio minuter kvar av matchen.