Sent ryck gav AFC segern mot Degerfors

Ett självmål, ett kanonskott av Ousmane Camara och en kylig placering av Wellyson säkrade AFC Eskilstunas 3-0-seger hemma mot Degerfors IF på valborgsmässoafton.

Degerfors IF hade länge de bästa målchanserna i bortamatchen mot AFC Eskilstuna, men får ändå åka hem med en 3-0-förlust i bagaget. Sargon Abraham hade två jättelägen att näta för gästerna i den första halvleken, men skottet efter Kevin Wrights inspel blockerades och när han lobbade Gianluca Curci i friläge landade bollen utanför stolpen.

Wright hade själv ett halvt friläge tidigt i matchen, men när han drog till med ett högt vänsterskott smet bollen utanför närmsta krysset.

Efter efter att AFC ryckt upp sig i den andra halvleken var det ändå Abraham som spelade fram Viktor Götesson till ett friläge för Degerfors, men Curci kom ut snabbt och kunde rädda.

Det var inte Degerfors dag på Tunavallen, något som blev glasklart när Oliver Ekroth efter ett högerinlägg slog bollen förbi egen målvakt och in i nät i den 71:a minuten fram till 1-0 för Eskilstuna, som dittills främst testat med långskott.

Det var dock just ett avslut från ungefär 20 meters håll som gav nästa mål i matchen då Ousmane Camara skickade iväg ett stenhårt vänsterskott rakt in i bortre hörnet fram till 2-0. Detta skedde i den 85:e minuten.

Bara några minuter senare fastställde Wellyson slutresultatet 3-0 efter att han kyligt placerat in bollen lågt ur bra position i straffområdet.