Sent mål fixade HBK-kryss

AFC Eskilstuna, Trelleborgs FF och Östers IF tog tre poäng. Västerås SK var på väg mot detsamma, men ett sent mål från Mikael Boman såg till att Halmstads BK tog poäng för sjunde matchen i följd.

AFC Eskilstuna – Utsiktens BK 3-1
Inför matchen låg lagen sjua och åtta i tabellen. Tre poäng skulle innebära att man hakar på i toppen. Och det var hemmalaget som inledde starkast. Ashley Coffey satte 1-0 innan minuten var spelad. Efter en kvart kvitterade Lucas Hedlund, men innan halvtimmen var spelad hade AFC återtagit ledningen genom Abdelkarim Chaouche.

Med tolv minuter kvar av matchen satte Andre Alsanati 3-1 från straffpunkten och fastställde slutresultatet.

Trelleborgs FF – Dalkurd FF 2-2
På Vångavallen rivstartade gästerna och hade 2-0 efter 20 minuter. Men hemmalaget visade stark moral och vände på steken. Innan paus hade laget både reducerat och kvitterat och i den andra halvleken satte man både trean och fyran och fixade segern.

Halmstads BK – Västerås SK 1-1
Gästerna gick mot en skrällseger på Örjans Vall efter Viktor Granaths ledningsmål. Men som så många gånger förr höll sig Mikael Boman framme i slutminuterna för HBK. Klockan hade nästan tickat upp på 94 när han skickade in kvitteringen och såg till att Halmstad gick sin åttonde raka match utan förlust.

IK Brage – Östers IF 0-3
Öster har fått upp farten ordentligt och segern mot Brage var lagets åttonde raka match utan förlust. Jesper Westermark inledde målskyttet och John Stenberg satte tvåan. Tio minuter in i den andra halvleken gjorde Adam Bergmark-Wiberg 3-0 och säkrade segern. De tre poängen innebär att smålänningarna kliver upp på samma poäng som Brage, men är fyra i tabellen med ett måls sämre målskillnad än dalmasarna.