Nyheter

Chevron
Sen upphämtning av Östersund mot ÖIS

Sen upphämtning av Östersund mot ÖIS

Två sena mål räddade en poäng för Östersunds FK borta mot Örgryte IS. Samtidigt vann Östers IF med 3–1 mot Trelleborgs FF.

Örgryte IS – Östersunds FK: 2–2
Örgryte var på väg mot tre välbehövliga poäng i streckstriden efter att ha gått upp i en 2–0-ledning hemma mot Östersunds FK. Noah Christoffersson placerade in 1–0 i bortre krysset i den 33:e minute, och innna halvtidsvisslan ljöd så hade Marcus Haglind-Sangré dubblat ledningen. Men ÖFK gav sig inte på Gamla Ullevi idag. I den 80:e minuten reducerade Calvin Kabuye med en nick från nära håll, och i matchminut 90 var comebacken fullbordad då nyförvärvet Simon Marklund satte 2–2 med skallen.

Trelleborgs FF – Östers IF: 1–3
Öster håller jämna steg med GAIS i kampen om tredjeplatsen, som innebär kval till Allsvenskan. Under söndagseftermiddagen kom både 1–0 och 2–0 på snarlika sätt då Adam Bergmark Wiberg slog två inåtskruvade inlägg som skickades i mål av Jesper Westermark och Vladimir Rodic. Då hade vi inte ens spelat 10 minuter på Vångavallen. På stopptid hittade Henry Offia en reducering för TFF, men ännu senare kunde Ahmed Bonnah säkra tre poäng för Öster genom att sätta 3–1 efter en omställning.

Se alla höjdpunkter på Fotboll Play.

Foto: Bildbyrån

Nyheter