Sen Landskrona-seger mot VSK

Ett sent segermål av Kevin Jensen mot Västerås SK gör att Landskrona BoIS tar över serieledningen i Superettan.

Landskrona BoIS – Västerås SK: 1–0
Landskrona tar över serieledningen i Superettan efter en sen seger hemma mot VSK. En tät och tuff match såg länge ut att gå mot ett kryss, men i den 86:e minuten sköt Kevin Jensen in 1–0 för hemmalaget via en motståndarförsvarare. VSK var centimeter från en kvittering på stopptid, men Alexander Tkacz lyckades avstyra en farlig nick på mållinjen efter en hörna, och BoIS kunde säkra tre tunga poäng i toppen av tabellen.

Vasalunds IF – Falkenbergs FF: 3–1
15:e-placerade Vasalund tog emot Falkenbergs FF på sista plats i tabellen på Skytteholm under söndagen, och det skulle bli hemmalaget som tog tre tunga poäng. Efter en mållös första halvlek nickade Nikola Vasic in 1–0 på hörna i den 54:e minuten. Adam Bergmark Wiberg kvitterade i den 71:a minuten, men direkt efter avspark slog Ekin Bulut till med sitt första mål sedan återkomsten till Vasalund. Bulut blev sedan tvåmålsskytt då han punkterade matchen med sitt 3–1-mål på stopptid från straffpunkten.

Trelleborgs FF – GAIS: 1–0
Trelleborg höll nollan för fjärde matchen i rad när man tog samtliga tre poäng hemma mot GAIS. Fritiof Björkén blev matchhjälte för hemmalaget då hans inlägg styrdes i eget mål av en GAIS-försvarare i slutet av matchen. TFF ligger femma i tabellen men har bara två poäng upp till serieledande Landskrona BoIS.