Semedo Camoes tvåmålsskytt när Brage besegrade Utsikten

Söndagens matcher inleddes i Borlänge där Brage, trots numerärt underläge, tog trepoäng mot serieledande Utsikten.

IK Brage – Utsiktens BK: 3-0

Precis som sin toppkonkurrent VSK gjorde under lördagen tappade serieledande Utsikten poäng i helgens omgång. Trots att Brages Michael Alexander Zetterström visades ut i den 19:e minuten och hemmalaget fick spela i numerärt i mer än 70 minuter lyckades Kiken inte nå hela vägen fram. Det var mållöst fram till minut nummer 63 då Ieltsin Jeronimo Semedo Camões bröt sin egen och lagets fem matcher långa måltorka genom att måla två gånger inom loppet av 10 minuter. Innan domaren blåste av matchen skrev även Seth Hellberg in sig i målprotokollet och fastställde slutresultatet till 3-0. Brage bröt därmed sin svit av sex raka förlister medan Utsikten alltjämnt behåller sin förstaplats i tabellen men ser avståndet neråt minskar.

Östers IF – Örgryte IS: 2-0

Både Öster och Örgryte är inblandade i kamp om kvalplatser, men medan Öster jagar topplagen för en positiv kvalplats är det det negativa kvalstrecket som Örgryte tampas med efter en tuff säsong än så länge. Och inte heller idag hade Örgryte medvind. Femton minuter in i matchen spelade Rodic fram Niklas Söderberg till matchens första mål. Och i den andra var de samma duo med samma kombo som låg bakom 2-0-målet. Öster, som har haft svårt att hålla tätt bakåt höll sin femte nolla för säsongen och tog därmed viktiga poäng som gör att de går upp på kvalplatsen framför GAIS.

Östersunds FK – Trelleborgs FF: 2-2

På Jämtkraft Arena tog ÖFK emot Trelleborg. Inför matchen skiljde fyra poäng lagen åt med Östersund på en sjätteplats och TFF på en elfteplats. Matchen började sökande och lagen kände på varandra. Ett par bra lägen producerades åt båda håll men målen uteblev. Istället kom målskyttet igång i den andra halvleken och det var de blåklädda gästerna som började. Två mål inom loppet av fyra minuter, det första från Nicolas Mårtensen och det andra från Herman Hallberg, gav Trelleborg ledningen. Men Östersund var inte redo att kasta in handsken utan lyfte sig för att jaga reducering. Den kom till slut i den 69:e minuten och sedan dröjde det till den 87:e innan kvitteringsmålet. Slutresultatet skrevs till 2-2 och de fick därmed dela på potten.