Seljmani stor hjälte för Varbergs BoIS

Skyttekungen Astrit Seljmani levererade igen – Varberg befäster serieledningen efter 1–0 mot Halmstads BK.

Matchen inför 2458 åskådare på ett soldränkt Påskbergsvallen började ganska bra för hemmalaget Varbergs BoIS. Man kontrollerade spelet, hade ett par fina lägen, men den sista skärpan framför mål saknades. Samtidigt spelade sig Halmstad in i matchen och lyckades efter 25 minuters spel vaska fram både en och två halvchanser som August Strömberg i hemmamålet fick parera.

Det bästa läget i den första halvleken stod hemmalagets Tobias Carlsson för när han från nära håll via frispark tvingade HBK:s Malkolm Nilsson till en storräddning. På returen nådde sedan Varbergs Perparim Beqaj högst, men Malkolm Nilsson hann emellan och hindrade snyggt Varberg från att ta ledningen.

I andra halvlek började sedan Halmstad bäst och var sånär på att ta ledningen i den 51:a minuten, men Joakim Lindner stötte undan bollen i absolut sista sekunden.

Det dröjde dock till den 74:e minuten innan målnollan sprack på Påskbergsvallen. En snabb omställning signerad Robin Book nådde Perparim Beqaj som via högerkanten spelade in bollen till Astrit Seljmani. Skyttekungen gjorde inga misstag utan stötte enkelt in bollen bakom en chanslös Malkolm Nilsson i HBK-målet. Det var Seljmanis nionde mål på lika många matcher.

Bortalaget försökte sedan att forcera in ett kvitteringsmål, men lyckades inte få hål på August Strömberg trots fem tilläggsminuter.

Halmstads BK ligger därmed kvar på negativ kvalplats med sju inspelade poäng på nio matcher.