Segertåget fortsätter – Varberg tog femte raka

Varbergs BoIS är fortsatt en fullpoängare efter fem omgångar. Detta efter en tung 2-1-seger i toppmötet borta mot IK Brage.

Varberg har imponerat stort hittills och hade maximala tolv poäng inför söndagens match mot Brage. Hemmalaget från Borlänge hade även de visat framfötterna under de första fyra matcherna. Det enda poängtappet kom borta mot Västerås (1-1) i en match där Brage hade två bollar i målramen.

Det var också hemmalaget som fick den bästa starten. Anton Lundin revs ner av August Strömberg och domaren pekade på straffpunkten. Christian Kouakou förvaltade den efterföljande straffen på bästa sätt.

Ett vackert samspel mellan målskytten Robin Book och framspelaren Daniel Krezic såg dock till att jämna ut resultatet inför den andra halvleken.

Det första som hände efter paus var att Kouakou prickade stolpen i helt fritt läge. Nära 2-1 till Brage där, men i stället kunde gästerna fullborda vändningen efter en fin aktion från Perparim Bekaj.

Brage jagade sedan febrilt efter en kvittering, men närmare än ett nytt stolpskott, den här gången genom Simon Stenberg, kom man inte.

Därmed plockade Varberg sin femte raka seger och drygade ut försprånget till Brage som fortsatt innehar andraplatsen.

På Vångavallen lyckades hemmalaget Trelleborg avancera ordentligt i tabellen sedan Mattias Håkansson och Isak Jonsson gjort målen i 2-0-segern mot Dalkurd. För gästerna ser det desto tyngre ut, för tillfället ligger man på nedflyttningsplats.

I Södertälje kryssade Syrianska och GAIS i en match där båda lagen hade riktigt vassa chanser i slutet utan att något av dem lyckades avgöra.

Bild: Bildbyrån.