Seger för jumbon – IK Frej och J-Södra kryssade

Dubbla bottenmöten har under kvällen spelats i Superettan. Gefle tog tre blytunga poäng mot GAIS och mötet mellan Frej och Jönköping slutade 1-1.

En händelselös första halvlek på Vikingavallen dominerades bollinnehavsmässigt av gästande Jönköpings Södra. Men smålänningarna hade svårt att komma till farliga målchanser. Lika svårt hade hemmalaget IK Frej Täby.

Bara 45 sek in i den andra halvleken fick Nsima Peter ett bra läge att ge Frej ledningen. Ett hårt pressat skott tvingade Frank Pettersson till en fin räddning bra skott. pettersson räddning.

Fem minuter senare kom hemmalagets ledningsmål. Efter en hörna från höger nickade Joakim Runnemo in 1-0 från nära håll.

Minuten efter hade gästerna en boll i nät, men Tommy Thelin befann sig i offsideposition och kvitteringen dömdes korrekt bort av domaren.

Efter en dryg timmes spel tvingades Thelin av plan när han skadade baksida lår. Ett klart avbräck för Jönköping i jakten på säker mark i Superettantabellen.

Men i matchen lyckades Södra skapa press och till slut kom kvitteringen. Inhopparen Fredrik Olsson styrde in 1-1 med kvarten kvar. Mål för andra matchen i rad för Olsson.

Trots en del okej lägen åt båda håll blev det inga fler mål i matchen och IK Frej Täby är fortfarande en poäng för Jönköpings Södra i tabellen.

GAIS dominerade kvällens andra match men hade svårt att få hål på Gefles August Strömberg. Jumbon Gefle var farliga på fasta situationer, men göteborgarna dominerade spelet i den första halvleken.

Strömberg räddade frilägen från Anton Wede, skott från Mahmoud Eid och Angelin. Hade det inte varit för honom hade gästerna ryckt ifrån målmässigt. Och när inte Strömberg kunde rädda var trävirket i vägen för GAIS.

Istället för bortaledning gjorde hemmalagets Adam Wiberg 1-0 med tio minuter kvar.

Resultatet stod sig tiden ut och Gefle tog tre livsviktiga poäng i botten.