Safiu avgjorde för Trelleborg

En mängd sena mål i kvällens fem Superettanmatcher. Trelleborg, Ljungskile och Jönköpings Södra tog full poäng.

Trelleborgs FF – Västerås SK 1-0
Se höjdpunkter.

En jämn match på Vångavallen avgjordes sent. Fatawu Safiu satte 1-0 för hemmalaget från straffpunkten och fixade tre poäng till Trelleborg.

Ljungskile SK – AFC Eskilstuna 2-1

I den första halvleken fick gästerna chansen att ta ledninge från straffpunkten, men Robin Wallinder räddade Samuel Nnamanis elvametersspark.

Med 20 minuter kvar av matchen gav Albin Skoglund hemmalaget ledningen efter ett fint inspel från högerkanten.

Pontus Rodin såg ut att fixa en poäng till AFC när han nickade in kvitteringen i den 80:e minuten. Men hemmalagets Linus Dahl satte 2-1 fem minuter senare och avgjorde matchen.

GAIS – Degerfors 0-0

Degerfors hade flest chanser, men GAIS höll undan och plockade en pinne av serieledaren.

Jönköpings Södra – Dalkurd FF 2-1

I inledningen av den andra halvleken gav Eric Omondi J-Södra ledningen med sitt femte mål för säsongen.

Dalkurd kom tillbaka och Patriot Sejdiu kvitterade snyggt till 1-1 med drygt tio minuter kvar. Men det var hemmalaget som fick det sista ordet.

Fredric Fendrich satte segermålet i slutet och J-Södra får fira tre poäng.

IK Brage – Norrby IF 1-1

Med en elegant frispark gav Kristian Andersen IK Brage leningen med 1-0 i mitten av den första halvleken. Men innan paus kvitterade Norrby när Rasmus Öhrqvist satte sitt tredje mål för säsongen.