Richie Omorowa sköt segern till BP

På Landskrona IP delade Landskrona BoIS och Jönköpings Södra på poängen. Samtidigt kunde BP vände och vinna borta mot Östersunds FK.

Landskrona BoIS – Jönköpings Södra: 1–1
Efter dryga halvtimmens spel kunde Landskrona BoIS ta ledningen hemma på Landskrona IP mot Jönköpings Södra. Camil Jebara var spelaren som satte dit 1–0. En ledning man också tog med sig in i halvtidspausen. Men i början av den andra halvleken kunde Jönköpings Södra, via Marko Nikolic, ta sig tillbaka in i matchen genom ett kvitteringsmål. Därefter skulle det inte blir några fler mål den här lördagseftermiddagen, utan de båda lagen fick dela på poängen.

Östersunds FK – BP: 2–3
På Jämtkraft Arena fick Chovanie Amatkarijo hemmapubliken att jubla redan efter fem minuters spel. Det var nämligen då han spräckte matchens målnolla med ett 1–0-mål. Men glädjen skulle dock bli kortvarig. Gästernas lagkapten Gustav Sandberg Magnusson kunde nicka in kvitteringen mindre än fem minuter senare. Östersunds FK ville inte vara sämre, och åter igen handlade det om att replikera fem minuter efter föregående mål. Malcolm Stolt var den som satte dit 2–1 efter dryga kvartens spel. Därefter dröjde det dock innan nästa mål kom. Inbytte Theo Bergvall satte dit kvitteringen för BP med mindre än 15 minuter kvar att spela av ordinarie tid. Och i matchens absolut sista skälvande sista sekunder skulle också vändningen fullbordas. BP:s Richie Omorowa avgjorde det här mötet och fastställde slutresultatet till 2–3.