Ribeiro frälste Frej på stopptid

Pedro Ribeiro slog in matchens enda mål på straff i den 96:e minuten när IK Frej Täby tog tre viktiga poäng hemma mot Norrby IF.

IK Frej Täby var ett av tre lag som låg på 26 poäng efter 28 omgångar i Superettan. Under fredagskvällen tog man en tung 1–0-seger mot Norrby IF i omgång 29 och avancerar därmed upp till kvalplats.

Frej hade de vassaste chanserna i matchen, bland annat prickade anfallaren Luca Gerbino Polo stolpen två gånger om i den andra halvleken.

Innan dess hade Leo Bengtsson ett jätteläge i den första halvleken, men hans skott i straffområdet gick rakt på Mergim Krasniqi i bortakassen och ut till en resultatlös hörna.

Matchen såg ut att sluta mållös, men i den 95:e minuten tilldömdes hemmalaget en straffspark. Matchklockan hann ticka upp till den 96:e minuten innan lagkaptenen Pedro Ribeiro skickade in 1–0 lågt till höger – ett mål som tog Frej Täby ett stort steg närmare överlevnad i Superettan.