Nyheter

Chevron
Rasmus Jönsson återvänder till HIF

Rasmus Jönsson återvänder till HIF

Helsingborgs IF förstärker truppen inför höstsäsongen genom att hämta hem 28-årige anfallaren Rasmus Jönsson.
– Det känns väldigt skönt att det är klart. Jag har väntat länge på denna dagen och det är skönt att allt äntligen är på plats, säger han.

Rasmus Jönsson lämnade Helsingborgs IF i augusti 2011, samma år som laget vann sitt senaste SM-guld, för tyska Wolfsburg. Efter sju år utomlands är anfallaren, som även är bekväm på mittfältet, nu tillbaka i HIF.

– Det känns väldigt skönt att det är klart. Jag har väntat länge på denna dagen och det är skönt att allt äntligen är på plats så nu ser jag fram emot att träna, säger Jönsson till hif.se.

Jönsson, som även spelat för danska Ålborg och Odense, har skrivit på ett halvårskontrakt med Helsingborg och lägger först och främst fokus på hösten.

– Det är lite skillnad mot den dagen jag lämnade men samtidigt är det väldigt spännande och jag ser fram emot utmaningen att först och främst ta laget till Allsvenskan och sen får vi se vidare därifrån.

Huvudtränaren Per-Ola Ljung ser fram emot att få tillbaka Jönsson, som han känner väl sedan tidigare.

– Det är fantastiskt roligt att Rasmus är tillbaka och vi behöver inte presentera honom för vår publik och vi behöver heller inte fundera över hur lång tid det ska ta för oss att förstå vad han är för typ av spelare. Jag, Reine Almqvist och Sven Andersson har jobbat med honom och Christoffer Andersson har spelat med honom så startsträckan är minimal, konstaterar Ljung.

Foto: Anna Berg, hif.se

Nyheter