Rashkajs mål ger nerv i toppen

Anel Rashkaj gjorde matchens enda mål när AFC Eskilstuna besegrade Falkenbergs FF under söndagseftermiddagen. Både FFF och Helsingborgs IF får därmed lägga planerna på att fira uppflyttning på is.

Falkenbergs FF hade chansen att säkra en topp två-placering och därmed ett avancemang till Allsvenskan då man under söndagen gästade tabelltrean AFC Eskilstuna på Tunavallen.

Falkenberg inledde matchen bra och tryckte tillbaka defensivt oerhört säkra AFC på ett sätt som få lag mäktat med i år. Vid bortaseger skulle både Falkenberg och Helsingborgs IF, som på tisdag möter Halmstads BK, vara klara för Allsvenskan, och Eskilstuna-laget tog inga risker i den första halvleken.

Efter att ha avvärjt det värsta trycket utan att släppa till några större farligheter tog hemmalaget ledningen. Anel Rashkaj högg på en retur efter en hörna och kunde slå in 1-0 från nära håll i den 39:e minuten.

Rashkaj var ytterst nära att bli tvåmålsskytt efter pausen, men när han slängde sig fram och avslutade efter Samuel Nnamanis förarbete tog bollen i stolpen.

Falkenberg pressade på mer ju längre matchen led och fick även numerärt överläge på planen då Zourab Tsiskaridze visades ut efter en tuff satsning i den 87:e minuten.

Chisom Egbuchulam presenterades med en gyllene kvitteringschans på stopptid, men hans direktavslut efter ett vänsterinlägg benparerades skickligt av hemmamålvakten Gianluca Curci.

AFC höll därmed undan och vann med 1-0 vilket gör att man nu har fyra poäng upp till Falkenberg på andra plats i tabellen. Serieledaren Helsingborg kan dock fortfarande säkra uppflyttning vid seger mot HBK på tisdag.