Ramstarkt AFC vann hemma mot Öster

AFC Eskilstuna fortsätter vinna matcher genom effektivitet framåt och stabilitet bakåt. Ännu en hållen nolla och tre mål framåt av Nnamani, Camara och Raskaj fixade segern till tabelltrean. I måndagskvällens andra match vann Norrby mot Värnamo efter två straffmål från Richard Yarsuvat.

På ett kyligt Tunavallen var en seger viktig för AFC Eskilstuna som från sin kvalplats jagar toppduon i Superettan.

Som så många gånger förr kom också segern för de orangeklädda efter mycket tålamod och ett välorganiserat spel.

En bit in i den andra halvleken kom matchens första mål då Samuel Nnamani höll sig framme på en målvaktsretur. Bara fem minuter senare kom det andra.

Den blott 19-årige Ousmane Camara tog sig fram på vänsterkanten och kunder ur snäv vinkel kruta in 2-0. På övertid fastställde sedan Anel Raskaj slutresultatet till 3-0.

I måndagskvällens andra match blev gästande IFK Värnamo hårt straffade av hemmalaget Norrby IF:s Richard Yarsuvat då anfallaren satte dit två mål från straffpunkten.

Norrby vann med 2-1 och lyfter därmed från bottenstriden där IFK Värnamo ligger kvar på negativ kvalplats.