Nyheter

Chevron
Rajamohan redo för första Superettan-säsongen

Rajamohan redo för första Superettan-säsongen

Nykomlingen Akropolis IF har varit ett topplag under Adhavan Rajamohans alla sju år i klubben.
– Automatiskt tänk som nykomling är väl att hålla sig kvar, men man vet aldrig. Det är fotboll, det kan hända vad som helst, säger han inför Superettan-debuten.

Fjolåret blev en succé för Akropolis IF och Adhavan Rajamohan. Laget förlorade bara en match i Division 1 Norra, öste in mål framåt och släppte in minst antal mål av alla lag i serien när man säkrade uppflyttning till Superettan för första gången.

27-årige Rajamohan bidrog med 19 mål och tio assist från sin roll som offensiv mittfältare.

– Att gå upp var självklart det viktigaste. Jag har varit med från division 2 till division 1, jag vet hur det känns. Även på det sättet vi gjorde det, vi var så överlägsna. Det kändes jättebra. Sen är det bara en bonus att kunna hjälpa laget så mycket som möjligt med poäng, säger Rajamohan till superettan.se.

Att Rajamohan gjorde sin målmässigt bästa säsong i karriären är dock inget som stigit honom åt huvudet.

– Utan lagkamraterna så är det svårt, det är ingen enmansshow. Jag spelade som tia, förra året hade vi väldigt mycket boll och jag kunde hitta rätt ytor.

Efter sju säsonger i Akropolis blev det klart först i mitten av mars i år att Rajamohan fortsätter i klubben. 

– Akropolis betyder mycket för mig. Det är som en familj, skulle jag nog säga. Akropolis har hjälpt mig och jag har hjälpt dem.

I dagens trupp finns en stomme av spelare från division 1, men också rutinerade nyförvärv som Andrew Stadler, Mauricio Albornoz och Oscar Pehrsson. Dessutom är Giannis Christopoulos, med meriter från bland annat grekiska högstaligan, ny på tränarposten.

– Det är en bra stämning i klubben. Det är många nya spelare som tidigare spelat i Superettan och högre upp. Det känns bra. Det är sköna spelare som kommit in. Som nykomling får man lita på varandra och sammanhållningen kan hjälpa till mycket, säger Rajamohan om läget i laget.

Sedan Rajamohan kom till Akropolis inför säsongen 2013 har klubben alltid varit ett topplag. Först i Division 2 Norra Svealand, sedan i Division 1 Norra. Nu gör både Adhavan Rajamohan och Akropolis IF sina första år i Superettan.

– Automatiskt tänk som nykomling är väl att hålla sig kvar, men man vet aldrig. Det är fotboll, det kan hända vad som helst.

– Det är väldigt många stora lag i Superettan nu, lag med bra historia som gjort flera år i Allsvenskan. För Akropolis, som är en relativt liten klubb, så är det ingen press, skulle jag säga. Men det känns som typiskt för en nykomling, säger Rajamohan och fortsätter:

– Men vi har bra spelare, bra folk i klubben, så jag tror att vi kan göra något. Sen om det blir Allsvenskan direkt vet jag inte, men jag tror att vi kan göra det bra.

För två veckor sedan skulle Akropolis ha inlett säsäongen hemma mot Degerfors IF. Rajamohan hoppas att tävlingsmatcherna kan börja snart.

– Man längtar otroligt mycket. Suget finns, man bara längtar tills man får gå ut och spela. Så är det nog för alla, oavsett om det är första säsongen i serien eller om man varit med ett tag, säger Adhavan Rajamohan.

Foto: bildbyrån

Nyheter