Proppen ur för Örebro mot Eskilstuna

Örebro SK gjorde säsongens tre första mål på de första tio minuterna i söndagens hemmamatch mot AFC Eskilstuna.

Skövde AIK – IK Brage: 0–0
Äntligen hemmapremiär för Skövde AIK, som tidigare spelade säsongens första hemmamatch på Borås Arena. På Södermalms IP lyste dock målen med sin frånvaro när IK Brage kom på besök. För gästernas del var det tredje matchen i rad med poäng efter att Borlänge-laget inlett säsongen med två raka förluster. SAIK väntar dock fortfsatt på första trepoängaren 2023.

Örebro SK – AFC Eskilstuna: 3–0
Noll mål på de fyra första omgångarna. Men när matchklockan i länsderbyt mot AFC Eskilstuna tickat upp på tio minuter hade ÖSK gjort tre. Noel Milleskog satte 1–0 i den andra minuten efter ett snabbt anfall, Axel Andreasson satte 2–0 i öppen bur efter en frispark och Milleskog slog in sitt andra för dagen efter ett lågt inlägg. Inga fler mål i matchen under de efterföljande 80 minuterna innebar att hemmapubliken på Behrn Arena kunde fira säsongens första seger.