Nyheter

Chevron
”Projektet stödjer barn och ungdomar som vill idrotta”

”Projektet stödjer barn och ungdomar som vill idrotta”

Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. September månads vinnare skänker sina vinstpengar till arbete som främjar barn och ungas idrottande.

Västerås SK:s målspruta Viktor Granath tog i september hem sin andra raka Månadens Spelare i Superettan. Hans 10 000 kronor går den här gången till Skyhöga favoriter som stöder barn och unga i Västmanland som vill idrotta men som utan ekonomiskt stöd inte har möjlighet att göra det full ut.

– Projektet stödjer barn och ungdomar i Västerås och Västmanland som vill idrotta men som utan ekonomiskt stöd kanske inte har möjlighet att göra det fullt ut. Hos ”Skyhöga favoriter” kan föräldrar till barn mellan 7–15 år ansöka om idrottsstöd på 750 kronor. Dessa pengar används sedan till en av följande saker; betala medlemsavgifter, delbetala cup- och tävlingsavgifter eller köpa idrottsutrustning, säger Viktor Granath.

mt-se-9-22

BP:s tränare Christer Mattiasson tog i september hem sin första Månadens Tränare i Superettan. Vinstpengarna skänks till Pontus Segerströms Minnesfond som varje år delar ut stipendium till ungdomsspelare i BP som agerar i Pontus anda.

– Vi har gjort ett bra jobb tillsammans. Det är jag som får utmärkelsen men det är vi tillsammans som gör det. Utan hela ledarstaben skulle vi inte stå här. Sen spelar resultatet såklart en stor roll. Har man väldigt många vinster på rad blir det utmärkelser emellanåt. Vi är glada och stolta, summerar Mattiasson.

Fakta Månadens spelare/tränare:
Månadens spelare och Månadens tränare i Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens spelare och Månadens tränare utses sex gånger per liga under 2022. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller huvudtränare, beroende på pris, samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas.

Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman, där media, tränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Superettanjuryn: De 16 lagens lagkaptener eller tränareRamin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Johan Arneng (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Fredrik Jonsson (Hallandsposten), Göran Bolin (Sportbladet), Oskar Pålsson (Borås Tidning), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Perra Johnsson (Sveriges Radio Uppland), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Viktor Tjernström (Unibet), Thomas Hasselgren (Svensk Elitfotboll).

Alla vinnare 2022:
Månadens spelare:
April: Jack Cooper Love, Skövde AIK
Maj: Amar Muhsi, AFC Eskilstuna
Juli: Jack Cooper Love, Skövde AIK
Augusti: Viktor Granath, Västerås SK
September: Viktor Granath, Västerås SK

Månadens tränare:
April: Tobias Linderoth, Skövde AIK
Maj: Magnus Haglund, Halmstads BK
Juli: Magnus Haglund, Halmstads BK
Augusti: Brynjar Gunnarsson, Örgryte IS
September: Christer Mattiasson, BP

Nyheter