Nyheter

Chevron
Premiären mellan HBK och HIF flyttas fram

Premiären mellan HBK och HIF flyttas fram

Lördagens premiär mellan Halmstads BK och Helsingborgs IF kommer att få ett nytt speldatum. Planen bedöms inte vara i tillräckligt bra skick och matchen skjuts därför upp.

 Vid den första planinspektionen godkändes Örjans vall, men på onsdagen kom ett nytt besked från kommunen, som äger och förvaltar anläggningen. Besvärliga snöförhållanden och låga temperaturer har inneburit att matchen inte går att genomföra.

– Det såg ganska ljust ut i början av veckan, men det kom mycket mer snö än prognostiserat igår och därför blir inte Örjans vall spelklar tills på lördag, säger Susanne Nilsson, klubbchef i HBK, till föreningens webbplats.

Hon tillägger:

– Vi kan inte styra över detta och vi är såklart lika ledsna som våra fans. Jag har personligen verkligen sett fram emot premiären och dessutom att möta HIF. Det enda positiva är att vi kommer att få detta derby när det är lite varmare, förhoppningsvis. Det innebär i så fall en större publikanslutning än om vi hade spelat i snömodd på lördag.

Någon ny speldag är inte bestämd. Under torsdagen kommer Halmstad att ge mer information kring de biljetter som redan sålts till mötet.