Nyheter

Chevron
Pontus Engblom Månadens spelare i juni

Pontus Engblom Månadens spelare i juni

GIF Sundsvalls Pontus Engblom är Månadens spelare i Superettan i juni.

GIF Sundsvalls hemvändare Pontus Engblom vinner utmärkelsen i Superettan. Engblom har varit en tydlig ledargestalt i ’Giffarna’ som toppar tabellen i ligan. Med sina fem mål på de tre inledande matcherna i juni så toppar Pontus Engblom skytteligan i Superettan.

Pontus Engblom vinner med följande motivering:

”Pontus Engblom har som kapten lett sitt lag på ett exemplariskt sätt. Med fem mål på tre matcher har Pontus Engblom, mer eller mindre, på egen hand burit GIF Sundsvall på sina axlar och gett laget en fin start på säsongen. Pontus Engblom är en ruskigt effektiv ledarfigur”.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler.

Juryn:
Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Thomas Hasselgren (Svensk Elitfotboll), Stefan Ishizaki (Dplay), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP), Göran Bolin (Aftonbladet) och Anders Falk (Unibet).

FOTO: Bildbyrån

Nyheter