Peter frälste Utsikten mot BP

Nsima Peter säkrade tre viktiga poäng för Utsiktens BK då man blev första laget att besegra BP på Grimsta IP i år.

BP – Utsiktens BK: 0–1
BP hade chansen att rycka i kampen om direktuppflyttning men åkte istället på säsongens första förlust på hemmaplan när Utsiktens BK gästade Grimsta IP under söndagen. Utsikten var tidigare under säsongen med i tätstriden men hade inför den nuvarande omgången bara en poäng ned till negativ kvalplats – dagens trepoängare var därför extra välkommen för Göteborgslaget. Inhopparen Nsima Peter blev matchens ende målskytt då han nätade från nära håll efter ett inspel från högerkanten i den 71:a minuten.

Östersunds FK – AFC Eskilstuna: 0–2
AFC Eskilstuna är ett annat lag som fallit bort från toppstriden och istället tvingats blicka nedåt under den senaste tiden, och liksom Utsikten tog man tre tunga poäng idag. Det dröjde till den 68:e minuten på Jämtkraft Arena innan Abdelkarim Mammar kunde pressa in 1–0 för bortalaget med ett lågt skott i vänsterposition. I slutminuterna kunde sedan Aliyu Yakubu finta bort sin försvarare och sätta spiken i kistan i friläge.