Paulson säkrade ny ÖIS-seger

Örgryte IS tar tre nya poäng efter en 1-0-seger borta mot Norrby IF. Daniel Paulson satte matchens enda mål i den 26:e matchminuten.

Superettan återstartade efter landslagsuppehållet då Norrby IF tog emot Örgryte IS i ett västmöte på Borås Arena under fredagen.

Efter ett tidigt mål av ÖIS lagkapten Daniel Paulson kunde gästerna hålla undan och ta sin tredje seger på de fyra senaste matcherna.

Efter flera nästan-lägen åt båda hållen, där farliga avslut avstyrdes i sista sekunden, kunde en rättvänd Lars Fuhre avancera med bollen utanför Norrbys straffområde och frispela Paulson som lade in bollen lågt i bortre hörnet fram till 1-0 för Örgryte.

Matchen präglades av att båda lagen, men framför allt Norrby, fortsatte att komma till lägen som såg farliga ut, men där man inte fick till några avslut.

Richard Yarsuvat avlossade dock ett lågt direktskott i straffområdet efter knappa halvtimmens spel, men bollen gick utanför närmsta stolpen.

Örgrytes Gustav Ludwigson träffade även han på fel sida av samma stolpe efter en snabb omställning i den andra halvleken, och när Marcus Översjö åt andra hållet provade med ett akrobatiskt direktavslut efter att Stojan Lukic boxat bort ett inlägg gick Norrby-kaptenens avslut över ribban.

ÖIS höll undan och efter fyra minuters övertid blåste domaren av och tre poäng till bortalaget var ett faktum.