Nyheter

Chevron
Palmlöf: ”Varit Sundsvall-supporter så länge jag minns”

Palmlöf: ”Varit Sundsvall-supporter så länge jag minns”

Som liten bar han en GIF Sundsvall-tröja full med autografer och följde varenda träning med laget under sommarlovet. Idag är 18-årige Albin Palmlöf själv en av klubbens mest spännande spelare.
– Men det gäller att vara ödmjuk och inte tro att man är något, säger han i en intervju med Unicoach.se.

Säsongen har börjat på allra bäst sätt för GIF Sundsvall i Superettan: två segrar på lika många försök, och i båda dessa matcher har Albin Palmlöf spelat från start. Hans facit så här långt är ett mål och en assist.

Det är dumt att klaga på inledningen, även om den 18-årige mittfältaren själv har upplevt både toppar och dalar under året.

– Jag startade många av matcherna i Svenska Cupen i början av året och det var väldigt viktigt för mig att få det förtroendet. Men precis när försäsong nummer två skulle dra igång så åkte jag på en bristning i framsidan, som jag även slog upp senare, så då var jag borta i två månader. Men nu har jag tränat i några veckor och hittat formen någorlunda, säger Palmlöf.

Själv kommer han från Sundsvall och har stöttat “Giffarna” sedan barnsben.

– Ja, supporter har man väl varit så länge man kan minnas. Jag kommer ihåg 2011, när Pontus Engblom och Emil Forsberg var här och spelade, att jag var på träningarna hela sommaren och bara kollade på dem. Nu spelar jag tillsammans med Engblom, som varit en förebild hela livet, så det är lite roligt.

Med ett mål och en assist på de två första matcherna kanske även Palmlöf blir en spelare som ungdomar i Sundsvall kan se upp till. För tillfället tänker han dock bara på att ge allt på planen.

– Det här är första riktiga året på seniornivå och jag förväntar mig inte att vara en startspelare, utan det jag förväntar av mig själv är att jag ska ge hundra procent hela tiden och kriga för att bli bättre. Och får jag spela så ska jag verkligen ta chansen, säger han.

Läs hela intervjun med Albon Palmlöf på Unicoach.se.

Foto: bildbyrån

Nyheter