Nyheter

Chevron
Östersunds FK och Örgryte IS kvar i Superettan

Östersunds FK och Örgryte IS kvar i Superettan

Östersunds FK besegrade Falkenbergs FF även i det andra kvalmötet och Örgryte IS segrade i totalresultatet mot Sandvikens IF. Därmed spelar de båda i Superettan även nästa år.

Östersunds FK – Falkenbergs FF: 2–0 (3–1 totalt)
Östersunds FK spelar i Superettan även 2023. Det stod klart efter att laget segrade i söndagens hemmamöte med Falkenbergs FF. 1–1 stod det efter det inledande mötet som spelades i torsdags – men hemma på Jämtkraft Arena kunde Östersund dra det längsta strået. Det dröjde dock till den andra halvleken innan laget tog ledningen genom Simon Kroon via en straffspark. Tolv minuter senare, i den 69:e minutern, nickade Ludvig Fritzson in 2–0-målet. Falkenberg jagade på efter reduceringsmål, men hemmalaget höll tätt och kunde fira en säkrad plats i Superettan nästa år.

Örgryte IS – Sandvikens IF: 2–3 (4–3 totalt)
Örgryte IS kom till söndagens returmöte med en tvåmålsledning från torsdagens inledande kvalmatch mot Sandvikens IF. Den här dagen skulle det dock bli desto jämnare. Viktor Lundberg kunde dock ge hemmalaget ledningen i mitten av den första halvleken. Men två snabba mål från John Junior Igbarumah i början av den andra halvleken skapade nerv. När Jabir Abdihakim dessutom satte dit 1–3 i den 67:e minuten var det hela helt utjämnat. Alexander Ahl Holmström skulle dock få det allra sista ordet när han med 18 minuter kvar av ordinarie tid fastställde slutresultatet 2–3. Ett mål som säkrade Superettan-platsen för Örgryte IS då totalresultatet i och med det blev 4–3. 

Foto: Bildbyrån

Nyheter