Östersund avgjorde sent mot Öster

Ett decimerat Östersunds FK fick stå emot stort tryck från Östers IF, och fick i slutminuterna in ett avgörande 1–0-mål från Simon Kroon.

Östers IF – Östersunds FK: 0–1
Öster lär klia sig i huvudet efter lördagens möte med Östersund – hur fick man inte in bollen? Laget hade ett stort övertag mot ÖFK, som inte blev mindre efter att Mansour Sinyan visats ut i slutet av första halvlek. Gästerna försvarade sig dock förtjänstfullt och kämpade med näbbar och klor, och till slut fick man även maximal utdelning då Simon Kroons skott i straffområdet styrde på en hemmaspelare och rullade in i nät i den 82:a minuten. ÖFK:s seger innebär att man fortfarande är obesegrade i Superettan, medan resultatet i Växjö betyder att Östers segersvit i säsongsinledningen stannade på fyra matcher.

Jönköpings Södra – Västerås SK: 2–1
Även J-Södra och Västerås SK var obesegrade inför lördagens möte mellan lagen. Efter 90 minuters fotboll på Stadsparksvallen är bara hemmalagets förlustnolla intakt. Marko Nikolic gav J-Södra ledningen med ett behärskat avslut i den 43:e minuten, och knappt tio minuter in i andra halvlek pressade Pashang Abdulla in 2–0 för hemmalaget, hans tredje mål på de två senaste matcherna. VSK reducerade genom Simon Johansson, men kom inte närmare än så idag.

Landskrona BoIS – Gefle IF: 1–0
BoIS har hittat formen, i alla fall på hemmaplan. När Gefle gästade Landskrona IP nickade Melker Widell in matchens enda mål för hemmalaget på tilläggstid i den första halvleken, och Landskrona har nu två raka segrar på hemmaplan i Superettan.