Nyheter

Chevron
Östers IF gör klart med målvakt

Östers IF gör klart med målvakt

Tobias Andersson, senast i IFK Värnamo, har bytt småländsk klubb. ”Det känns oerhört bra att ha det här klart”, säger han till Östers hemsida.

25-åriga Tobias Andersson lämnade moderklubben Forsheda för spel i IFK Värnamo under ungdomsåren. Han kämpade på bra och tog till sist en plats mellan stolparna i klubbens A-lag. Sammanlagt har han spelat 48 matcher i Superettan och när Värnamo nu får starta om i division 1 fortsätter Andersson i landets näst högsta serie.

Christian Järdler, tränare i Östers IF, hade Tobias Andersson under sin sejour i IFK Värnamo 2017. Järdler är nöjd med värvningen av sin nya målvakt.

– Tobbe är en bra målvakt med stor erfarenhet av superettan och han är fortsatt i en utvecklingsbar ålder. Han har ett bra spel med fötterna, är lugn och pålitlig i sitt spel och är väldigt driven och träningsvillig. Jag känner Tobias väl sen vi jobbade ihop 2017 då han spelade samtliga 30 matcher. Det känns väldigt bra att vi kunde få hit Tobias med väldigt kort varsel och vi har båda haft en stor vilja att få till en snabb lösning, säger Järdler till klubbens hemsida.

Tobias Andersson, vars kontrakt med IFK Värnamo gick ut efter säsongen, är också glad över att kontraktet är påskrivet.

– Det känns oerhört bra att ha det här klart. Just nu vill man bara komma igång så fort som möjligt och komma ut på träningsplanen och i match. Målet för egen del blir att få så mycket speltid som möjligt och fortsätta att utvecklas som målvakt, vilket jag känner att jag har möjlighet till här, säger han.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter