Öster med galen upphämtning mot Helsingborg

Ett redan uppflyttningsklart Helsingborgs IF spelade en galen match mot Öster i Växjö. Gästernas 1-4-ledning försvann under de sista tio minuterna och i matchens sista sekvens kvitterade Månz Karlsson till slutresultatet 4-4.

Det blev en svängig match mellan Öster och Helsingborg då de redan uppflyttningsklara gästerna länge såg ut att defilera in mot en seger.

Helsingborg tog ledningen genom Abubakari i den första halvleken men innan paus reducerade Öster, som var det bättre laget just då, genom Simon Helg på straff.

I den andra halvleken tog dock Helsingborg över och mellan matchminut 50 och 60 gjorde skåningarna tre mål.

Andreas Granqvist nickade in 2-1, Abubakari utökade till 3-1 och Rasmus Jönsson kunde till slut rulla in 4-1. Men trots den stora ledningen kom Öster tillbaka under matchen sista minuter.

Med bara fem minuter kvar reducerade Mattias Pavic och strax därefter sköt Dragan Kapcevic avståndet till bara ett mål.

Helsingborg såg sedan ut att hålla undan men i matchens sista sekund nickade Månz Karlsson in kvittering som gav delad poäng på Myresjöhus Arena.