Nyheter

Chevron
Öster byter tränare

Öster byter tränare

Efter en seger på 16 matcher har tabelljumbon Östers IF valt att avsluta med tränaren Christian Järdler.

Inför årets säsong sågs Östers IF som en av favoriterna till att ta en topplacering i Superettan. Ett övertygande Svenska Cup-gruppspel och en stark trupp gjorde att hoppet växte om allsvenskt spel i Växjö.

Men säsongen har inte gått som Järdler och laget tänkt sig. En seger, åtta oavgjorda och sju förluster är lagets facit efter 16 spelade matcher. Därför väljer tabelljumbon att agera och har avslutat med Christian Järdler.

Vid ett extrainsatt styrelsemöte under gårdagen beslutades om att gå skilda vägar med Järdler.

– Christian Järdler är en väldigt omtyckt och duktig fotbollstränare som har varit uppskattad i sin gärning men också som medarbetare i verksamheten, säger verksamhetschef Peter Wibrån till klubbens hemsida.

Assisterande tränaren Denis Velic blir ny huvudtränare.

Jag har starka känslor för den här klubben som är en klubb som jag har verkat i både som spelare och ledare. Jag ser det som ett väldigt hedervärt uppdrag, en stor ära att få bli huvudtränare i Östers IF. Det är ett mycket tufft läge i klubben nu men vi har ambitionen att jobba stenhårt varje dag för att göra en resa uppåt i tabellen, säger han till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter