Öster ångar på i säsongsinledningen

Östers IF tog sin tredje raka seger i säsongsinledningen då AFC Eskilstuna besegrades med klara 3–0 under lördagseftermiddagen.

Östers IF – AFC Eskilstuna: 3–0
Nio poäng efter tre matcher och nio gjorda mål framåt. Östers IF har fått en kanonstart på 2023 där AFC Eskilstuna blev senaste laget att få vika sig mot Rödblått. Jesper Westermark placerade in 1–0 i friläge efter en halvtimmes spel, och kort därefter kunde Adam Bergmark Wiberg sätta sitt fjärde för säsongen på Niklas Söderbergs retur. Tio minuter in i den andra halvleken blev sedan JW tvåmålsskytt då han dunkade in 3–0 på volley efter Alex Thor Haukssons långa djupledsboll.

Helsingborgs IF – Västerås SK: 0–1
I mitten av den andra halvleken bytte Västerås SK in Abdihakim Ali, ett drag som skulle visa sig bli matchavgörande. Anfallaren låg ensam bakom förarbetet när Miguel Sandberg kunde skjuta in enda målet på Olympia med ett direktskott. Då stod matchklockan på 83 spelade minuter, och trots över åtta minuters tilläggstid kunde HIF inte hitta en kvittering.

Landskrona BoIS – Skövde AIK: 2–0
Landskrona BoIS kunde fira säsongens första seger under lördagseftermiddagen. Ett mål på vardera sida om halvtidsvilan bäddade för svartvitt jubel på Landskrona IP. Först sprang Kofi Asare in med 1–0 i den 42:a minuten, sedan stötte Johan Rapp in en hörna fram till 2–0 i matchminut 54.

Örebro SK – IK Brage: 0–2
Även IK Brage tog säsongens första trepoängare med segersiffrorna 2–0 under lördagen. För Borlänge-lagets del agerade Samouil Izountouemoi och Gustav Berggren matchvinnare borta mot Örebro SK. Sensationellt förarbete från Berggren, då han i fart klacktunlade sig förbi en ÖSK-back innan han slog inlägget som Izountouemoi satte i nät. Rollerna var sedan ombytta då Berggren högg på en retur från Izountouemoi och satte 2–0 i den 73:e minuten.