ÖSK lyfter efter Holmbergs dubbel

Kalle Holmberg gjorde de två första målen när Örebro SK vann med 3–0 hemma mot Jönköpings Södra under måndagskvällen.

Örebro SK – Jönköpings Södra: 3–0
Efter fem raka kryss fick Örebro SK äntligen segerjubla igen. Hemma mot Jönköpings Södra satte Kalle Holmberg tonen för ÖSK genom att lätta in 1–0 i friläge. Precis innan halvtidsvisslan stötte Holmberg även in 2–0 efter David Segers precisa inspel från vänsterkanten. Det sista som hände i matchen var sedan att August Karlin visades ut för gästerna, och Kevin Walker sedan behärskat lyfte in 3–0 på den efterföljande frisparken. ÖSK lämnar därmed kvalplatserna och parkerar på tionde plats i tabellen.

Örgryte IS – Skövde AIK: 1–2
Skövde AIK tog sin tredje seger för säsongen – och den första på bortaplan – när man gästade Örgryte IS på Gamla Ullevi. ÖIS ockuperade en av kvalplatserna inför kvällens match, men de ligger kvar på 14:e plats efter förlusten mot Skövde, som började med att Yusuf Abdulazeez skickade upp 1–0 i närmsta krysset i den 26:e minuten. Aldin Basic utökade till 2–0-för gästerna i inledningen av den andra halvleken, och Jonathan Drotts långskott på stopptid blev inte mer än ett tröstmål för Örgryte. Skövdeligger fortsatt sist i Superettan, men har nu fem istället för åtta poäng upp till just ÖIS på den närmsta kvalplatsen.