Nyheter

Chevron
Orovic: ”En mindre trupp nästa säsong”

Orovic: ”En mindre trupp nästa säsong”

GAIS planerar att minska spelaromsättningen inför 2019 jämfört med de senaste åren.
– Vi kommer att ha en mindre trupp under nästa säsong men förhoppningsvis kunna ha fin spets i densamma, säger huvudtränaren Bosko Orovic.

Tiotalet spelare har redan lämnat GAIS i vinter. Samtidigt har klubben bara gjort ett par nyförvärv i form av mittfältarna Predrag Randelovic från IFK Värnamo och Rasmus Rosenqvist som lånas in från IF Elfsborg.

– Vi kommer att ha en mindre trupp under nästa säsong men förhoppningsvis kunna ha fin spets i densamma, säger huvudtränaren Bosko Orovic till gais.se.

– Jag räknar med att vi kan göra klart med ytterligare ett par namn men det kommer att bli färre nyförvärv än vad vi sett de senaste åren.

Orovic, som går in på sin andra hela säsong som GAIS-tränare i år, är glad över att man inte bara släppt spelare utan även kunnat skriva en del nya kontrakt.

– Vi har kunnat göra några viktiga förlängningar både vad gäller spelare och ledare. Marcus Bergholtz och Niclas Andersén har båda skrivit på för två nya år med GAIS och båda kommer att vara viktiga stöttepelare i truppen inför 2019.

På ledarsidan har assisterande tränaren Patrik Ingelsten kritat på för en ny säsong med GAIS. Även fystränaren Conor McDonagh och målvaktstränaren Tomas Vainio fortsätter i klubben.

– Det känns bra att vi kunnat förlänga med tre av de ledare som var med under säsongen som gick, inte minst eftersom spelarna lämnat positiv feedback kring hur dessa skött sina respektive uppgifter, säger Bosko Orovic.

Nyheter