Nyheter

Chevron
Orovic: ”Äntligen en i princip fulltalig trupp”

Orovic: ”Äntligen en i princip fulltalig trupp”

GAIS laddar inför omstarten med en nästintill helt frisk trupp.
– De som varit skadade är klara med sin rehab och hela truppen är med och kör fullt på planen nu, säger tränaren Bosko Orovic.

Skadorna avlöste varandra under våren för GAIS, som ändå avslutade första halvan av säsongen starkt. Inför återstarten ligger man på åttonde plats i tabellen och siktar nu uppåt i tabellen.

– Vi tycker att vi var värda fler poäng än vi fick ihop under vårsäsongen och jag hoppas att vi kan få lite bättre utdelning under hösten. Vårt mål är att nå ett bättre resultat än förra året och det gäller såklart fortfarande, säger huvudtränaren Bosko Orovic till gais.se.

– Det vi pratat en del om är att vi går in i höstsäsongen med inställningen att det är vi som jagar – vi jagar bättre prestationer, vi jagar bättre utdelning, vi jagar lagen som ligger framför oss och det är där vårt fokus ligger.

Till sin hjälp har Orovic och övriga ledarteamet nu en nästintill helt frisk trupp. Alexander Leksell, Allan Mohideen, Daniel Janevski, Daniel Bennassar Nilsson och Alexander Nadj nämns av Orovic som spelare som redan nu är eller inom kort kommer vara redo för spel igen.

– Den enda som är lite tveksam just nu är Calle Wede som fick en smäll på träning i förra veckan, annars är alla spelklara inför helgen, konstaterar Orovic.

Två nyförvärv, som Orovic känner sedan tidigare, har man också att tillgå. Vänsterbacken Alexander Angelin och yttern Karl Bohm har båda värvats från stadskollegan BK Häcken.

– Båda är med och kör fullt med oss nu och båda ser bra ut och verkar spelsugna. Men de känner ju också av konkurrensen och vet att det inte finns några genvägar in i laget, säger Bosko Orovic och fortsätter:

– Dessutom kommer de ju in i ett lag som ändå har sju raka matcher utan förlust och även om vi inte är nöjda med utdelningen under våren så krävs det en del för att slå sig in i laget.

I återstarten av Superettan ställs GAIS mot IK Frej Täby på bortaplan, med avspark på lördag kl. 18.00.

Nyheter