Nyheter

Chevron
Orlov ställer skorna på hyllan

Orlov ställer skorna på hyllan

Jakob Orlov har spelat nästan 170 matcher i de två högsta serierna i Sverige. Han har testat lyckan i Norge och kvalat till Europa med Gefle IF. Nu avslutar han sin proffskarriär.

Anfallaren har de två senaste säsongerna tillhört Jönköpings Södra. På 46 spelade matcher har han gjort elva mål och nio assist. Men efter att inte ha erbjudits något nytt kontrakt så blir det ingen fortsättning i den småländska klubben.

– Jag var väldigt sugen på att fortsätt i Jönköping, det kan jag inte sticka under stolen med. Men sedan blev det som det blev. Snacket med dem under året har varit positivt och att de skulle förlänga, men sedan kom det att de inte kunde det, säger Jakob Orlov till Skaraborgs Allehanda.

Orlov har tidigare tillhört både Gefle och Hammarby, men har också spelat i norska Brann. Med både Brann och Gefle har han varit med och spelat Europa-matcher.

Istället för fotboll kommer fokus nu ligga på familjen och det civila jobbet som elektriker. Det finns en liten chans till fortsatt fotbollsspelande och han har tackat nej till ett antal erbjudanden, bland annat från Skövde AIK. Allt måste allt stämma.

– Jag vill spela på den nivån som jag varit på, på heltid, och det kan jag inte i Skövde. Då väljer jag att satsa på jobbet istället och ha tid över för familjen, säger han.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter