Örgryte tillbaka på segerspåret

Örgryte IS tog en 3-0-seger hemma mot IFK Värnamo medan tre andra Superettan-matcher under onsdagen slutade oavgjort.

Efter förlusten i den senaste omgången studsade serieledande Örgryte IS tillbaka direkt hemma mot IFK Värnamo under onsdagskvällen.

Trots en tidig skada på poängkungen Diego Montiel kunde hans ersättare Daniel Sliper trycka in 1-0-målet för ÖIS via både en back och ena stolpen i den första halvleken.

Tio minuter in i den andra dök vänsterbacken Jacob Ericsson upp med ett sällsynt mål, med högerfoten dessutom. 3-0 dunkade Simon Nilsson in i friläge, framspelad av Gustav Ludwigson, som själv placerade in slutresultatet 4-0 i slutminuterna.

IK Brage spelade oavgjort igen då Borlänge-laget och IK Frej Täby på något sätt inte nätade mot varandra på Vikingavallen.

Frej hade flera vassa lägen i den första halvleken och fick sånär in ett ledningsmål i den andra när Mattias Bouvin kom i friläge, och för Brages del träffade bland annat först Oscar Lundin och sedan Marcus Astvald ribban med varsitt avslut i den andra halvleken.

0-0 slutade även mötet på Landskrona IP mellan hemmalaget Landskrona BoIS och gästande Halmstads BK. Även här fanns flera farliga lägen åt båda hållen, och allra närmast ett segermål var BoIS. När Sadat Karim stegade upp och slog en straffspark i den 40:e minuten kunde dock Malkolm Nilsson i borta-kassen rädda.

Mål, men ingen segrare, blev det på Stadsparksvallen i alla fall. Formstarke Sargon Abraham tryckte in 1-0 från distans för Degerfors IF innan Arni Vilhjalmsson kvitterade för Jönköpings Södra.

Degerfors tog ledningen igen då Abraham återigen sköt från distans, den här gången styrde bollen på en J-Södra-spelare innan den hittade in i mål. Men liksom tidigare skulle Vilhjalmsson kvittera för Södra, den här gången lade han in slutresultatet 2-2 i friläge framspelad av Jesper Svensson.