Nyheter

Chevron
Örgryte släpper åtta spelare

Örgryte släpper åtta spelare

Örgryte IS har meddelat att åtta spelare med utgående kontrakt lämnar klubben.
– Alla har på olika sätt bidragit till den fina säsongen vi har haft och jag önskar dem stort lycka till i deras fortsatta fotbollskarriärer, säger klubbchefen Niklas Allbäck.

Örgryte IS imponerade under den gångna säsongen och knep till sist fjärdeplatsen i Superettan. Nu börjar ombyggnaden inför nästa säsong. Klubben meddelar under måndagen att åtta spelare lämnar när respektive kontrakt går ut i vinter: Jacob Ericsson, Allan Mohideen, Daniel Sliper, Emil Skogh, Jesper Jörnvik, Lars Mendonca Fuhre, Dida Rashidi och Gabriel Altemark Vanneryr.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla spelare, ledare och personal som jobbar på ÖIS-gården som gjort att man trivts så bra. Ett extra stort tack till alla supportrar. Jag har alltid känt mig uppskattad av er, säger vänsterbacken Jacob Ericsson till Örgrytes webbsida.

– Det är trist att lämna alla lagkamrater. Jag är tacksam över att ha fått lira i ÖIS under dessa två år. Jag har trivts jättebra i både klubben och i staden. Jag har njutit av att vara här, det har varit kul att gå till träningarna, kommenterar mittfältaren Daniel Sliper.

Örgryte ämnar nu bygga vidare på årets framgångar under tränaren Thomas Askebrand, som gjorde sin första säsong som huvudtränare i klubben. Klubbchefen Niklas Allbäck kommenterar spelartappen:

– Först och främst vill jag tacka de spelare som nu lämnar oss. Alla har på olika sätt bidragit till den fina säsongen vi har haft och jag önskar dem stort lycka till i deras fortsatta fotbollskarriärer.

– För vår del handlar det nu om att fortsätta bygga för säsongen 2019. Vi har kommit en bra bit på vägen även om det återstår några pusselbitar, säger Allbäck.

Foto: bildbyrån

Nyheter