Örgryte hakar på i toppen

Örgryte tog en blytung seger hemma mot toppkonkurrenten Brage – IK Frej Täby slog GAIS med 1–0.

Två Göteborgslag var i farten under fredagskvällen; det ena klarade sig bättre än det andra.

Örgryte tog hemma på Gamla Ullevi emot toppkonkurrenten IK Brage i en på förhand mycket spännande match. Hemmalaget kopplade greppet direkt och såg efter mål av Alexander Bernhardsson och Ailton Almeida ut att gå mot en tämligen komfortabel seger, men Brage ville annat.

Robbin Sellin reducerade efter 54 minuter och skapade nerv i matchen, men med sitt andra mål för kvällen punkterade Ailton Almeida tillställningen när han gjorde 3–1 med cirka tio minter kvar. Brage kom inte närmare än en reducering på straff i slutet av matchen, men ÖIS höll undan och vann till slut.

För GAIS gick det inte lika bra – på Vikingavallen svarade IK Frej för en stark insats när man slog göteborgarna med 1–0. Matchens enda målskytt var Leo Bengtsson när han spräckte målnollan redan efter 12 minuters spel.