Örebro SK vände och vann

Örebro SK säkrade under söndagen en efterlängtad seger borta mot Utsiktens BK.

Utsiktens BK – Örebro SK: 1–2
Örebro SK tog under söndagen en efterlängtad trepoängare när man bortaslog Utsiktens BK. Men det var hemmalaget som skulle komma att ta ledningen i det här mötet genom Albin Skoglund. Det efter knappa kvartens spel. ÖSK kunde dock svara upp relativt snabbt. 1–1-målet satte Axel Andrésson dit i matchens 23:e minut. Därefter stod sig likaläget länge – men ett avgörande skulle komma. Från straffpunkten sköt Jiloan Hamad med fem minuter kvar av ordinarie tid in segermålet.

Skövde AIK – Jönköpings Södra: 1–1
På Södermalms IP kunde Marko Nikolic ge gästande Jönköpings Södra en riktig smakstart i söndagens möte med Skövde AIK. Men bara knappa tio minuter senare var Yoann Fellrath redo att skriva in sig i målprotokollet då han satte dit 1–1. Samme Fellrath skulle i slutet av den första halvleken dra på sig ett andra gult kort, och han visades därmed ut. Men den andra halvleken skulle inte bjuda på några mål, utan det slutade oavgjort.

Norrby IF – AFC Eskilstuna: 2–1
Hemma på Borås Arena fick Anton Wede hemmapubliken att jubla i den tionde minuten. Det var nämligen då han gav sitt Norrby IF ledningen i söndagens möte med AFC Eskilstuna. Kort efter kunde Jaheem Burke utöka ledningen till 2–0. Jaheem Burke skulle komma att skriva in sig i protokollet ännu en gång – men den gången via en utvisning. I den 44:e minuten fick han syna sitt andra gula kort. AFC Eskilstuna kunde dra nytta av det numerära överläget och reducerade via York Rafael drygt tio minuter in i den andra halvleken. Men någora fler mål än så blev det dock inte. Norrby kunde hålla ut och säkra en efterlängtad trepoängare.