Olsson räddade sent kryss för J-Södra

Örgryte IS gick mot en stabil seger borta mot Jönköpings Södra, men i den 93:e minuten dök Fredrik Olsson upp med en kvittering för hemmalaget.
– Det är skönt både för egen del att göra mål, och att vi får en poäng, säger Olsson efter matchen.

Jönköpings Södra tar sig upp från kvalplats efter ett sent mål av rutinerade Fredrik Olsson hemma mot Örgryte IS.

Dessförinnan hade Örgryte tagit ledningen både en och två gånger i matchen. Först lade Diego Montiel in bollen lågt från snäv vinkel precis innan halvtidsvilan.

Efter att Daryl Smylie kvitterat genom att hugga på en löss boll i straffområdet och dunka in 1-1 i högra hörnet förde sedan Karl-Johan Lindblad upp ÖIS i 2-1-ledning. Mittbacken reagerade snabbt och slog in bollen i nät efter att ha fått den till skänks efter en misslyckad utboxning av hemmamålvakten Frank Pettersson.

Örgryte hade sedan två jättelägen att stänga matchen. Både Gustav Ludwigson och Daniel Paulson brände frilägen för gästerna innan Fredrik Olsson skulle få sista ordet för hemmalaget.

I den 93:e minuten dök den rutinerade anfallaren upp på den bortre stolpen och nickade kyligt in 2-2, 33-åringens första mål för säsongen.

– Det är skönt både för egen del att göra mål, och att vi får en poäng. Det är skönt att kunna komma in och hjälpa laget, säger Olsson i C More efter slutsignalen.