Nyheter

Chevron
Oktober månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

Oktober månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

Varje månad skänker elitfotbollens huvudpartner Unibet 10 000 kronor till vardera vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. I oktober går pengarna till följande engagemang.

IFK Värnamos ledarduo Robin Asterhed och Jonas Thern tog i oktober hem säsongens andra Månadens tränare i Superettan.

– Vi skänker pengarna till ett av våra samhällsprojekt som går under benämningen Nattfotboll. Det anordnas varannan fredag kväll i Värnamo Sporthall och vänder sig till ungdomar i åldern 13-18 år. Syftet med projektet är att skapa samhörighet, bidra till ökad integration och hjälpa ungdomar med vuxna förebilder, säger de båda tränarna.

zeljkovic art

Precis som i Månadens tränare i Superettan så utsågs Månadens spelare också till en spelare som vann för andra gången den här säsongen, Ajdin Zeljkovic i Örgryte IS.

– Jag skänker prispengarna till ÖIS Ungdomsfond den här gången också. Det är en fond vi har som unga aktiva i föreningen kan söka pengar från ifall de behöver till träningskläder, läger eller liknande. Det är jättekul att vinna en andra gång och kunna skänka mer pengar till Ungdomsfonden. Jag hoppas pengarna kan göra nytta för de i föreningen som verkligen behöver det. Ingen ska behöva sluta med fotboll för att man inte har råd, säger Zeljkovic.

Fakta Månadens spelare/tränare:
Månadens Spelare och Tränare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare eller lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Varje vinnare får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet, att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Tidigare vinnare Superettan 2021:
Månadens tränare:
April: Stefan Jacobsson, GAIS
Maj: Robin Asterhed/Jonas Thern, IFK Värnamo
Juni: Billy Magnusson, Landskrona BoIS
Augusti: Jörgen Lennartsson, Helsingborgs IF
September: Henrik Åhnstrand, GIF Sundsvall
Oktober: Robin Asterhed/Jonas Thern, IFK Värnamo

Månadens spelare:
April: Mathias Karlsson, GAIS
Maj: Alexander Ahl-Holmström, AFC Eskilstuna
Juni: Ajdin Zeljkovic, Örgryte IS
Augusti. Linus Hallenius, GIF Sundsvall
September: Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Oktober: Ajdin Zeljkovic, Örgryte IS

Nyheter