Nyheter

Chevron
ÖIS värvar Freddie Brorsson: ”Har en positiv känsla”

ÖIS värvar Freddie Brorsson: ”Har en positiv känsla”

Örgryte IS gjorde under gårdagen klart med Freddie Brorsson, som hämtas in från kommande seriekollegan Trelleborgs FF.
– Efter att ha besökt ÖIS och träffat både Thomas Askebrand och Kent Carlzon blev jag säker på mitt beslut, säger 21-åringen.

Freddie Brorsson spelade 23 matcher för Trelleborgs FF när laget slutade sist i Allsvenskan under den gångna säsongen. Under gårdagen blev yttern, som även kan spela som anfallare, klar för en ny klubb: kommande seriekollegan Örgryte IS.

– Efter att ha besökt ÖIS och träffat både Thomas Askebrand och Kent Carlzon blev jag säker på mitt beslut. Thomas hade en klar plan om hur han vill ha mig som spelare, säger Brorsson till Örgrytes webbsida.

– Det är en fin anläggning med en träningsplan i riktigt bra skick, staden verkar också väldigt bra. Sedan har jag fått ett väldigt varmt välkomnande av alla i klubben. Jag har en positiv känsla.

Örgryte slutade fyra i Superettan 2018 under Thomas Askebrands första år som tränare i klubben. Brorsson hoppas att man kan upprepa den fina säsongen även 2019.

– Jag vill hjälpa Örgryte så gott jag kan. Ta en startplats och bidra till laget. En målsättning är att vara med i toppen och kanske till och med gå upp, säger han, och fortsätter med att diskutera sin och lagets spelstil:

– Jag vet att Thomas verkligen vill att vi ska springa mer än motståndarna. Vara starkare än motståndarna. Sen vill jag så klart även bidra med individuell kvalitet med poäng eller andra sätt på planen, säger Freddie Brorsson.

Foto: fotboll.ois.se

Nyheter