Nyheter

Chevron
ÖIS värvar 18-årige Ackermann

ÖIS värvar 18-årige Ackermann

Örgryte IS har gjort klart med unge mittfältaren Kevin Ackermann, senast i BK Häcken.
– Det känns som att ÖIS är en bra klubb där jag kan vara med och konkurrera på riktigt, säger 18-åringen.

Kevin Ackermann är en av de yngsta debutanterna i Allsvenskan någonsin, och för ett år sedan var han på väg att säljas från BK Häcken till italienska Fiorentina. På läkarundersökningen upptäcktes dock ett hjärtfel och övergången uteblev. Efter en lyckad operaition var Ackermann tillbaka på fotbollsplanen i höstas, och nu siktar han på en nystart i Örgryte IS med ett kontrakt till och med säsongen 2022.

– Anledningen till att jag lämnade Häcken var att jag kände mig för långt ifrån tröjan och det känns som att ÖIS är en bra klubb där jag kan vara med och konkurrera på riktigt. Men det är upp till mig att visa vad jag går på träningar. Det är extremt kul att vara här och jag hoppas att jag får vara kvar ett tag och får njuta tillsammans med publiken på Gamla Ullevi, säger Ackermann om flytten.

– Vi är givetvis oerhört glada att ro hem denna spelare till vår verksamhet. Han är stor och talangfull men har ett brokigt år bakom sig med allt vad det innebär. Vi är dock övertygade om att Kevin har rätt inställning och att vi med jobbet i vår verksamhet kan hjälpa honom att både komma tillbaka till den nivån han visat upp men framförallt hjälpa honom att nå en ännu högre nivå, säger ÖIS sportchef Igor Krulj om Ackermann.

Läs mer på Örgrytes webbsida.

Foto: fotboll.ois.se

Nyheter