ÖIS vände till storseger

Örgryte IS tog sin tredje raka seger då man vände underläge till en 5–1-vinst hemma mot Norrby IF. Samtidigt blev Yoann Fellrath matchvinnare för Skövde AIK borta mot Örebro SK.

Örgryte IS – Norrby IF: 5–1
Jaheem Burqe gav gästande Norrby IF ledningen borta mot Örgryte IS, men sedan skulle det mesta handla om hemmalaget ikväll. Ett volleyklackmål av Marcus Haglind Sangré gav 1–1 strax före halvtid, och efter paus satte Jonathan Azulay 2–1 från straffpunkten i den 48:e minuten. Av bara farten gjorde Isak Dahlqvist 3–1 en minut senare, och ÖIS hade därmed gjort mål i 47:e (andra stopptidsminuten i första halvlek), 48:e och 49:e minuten. 4–1 kom efter att en frispark av Daniel Paulson skarvats i egen bur av en Norrby-spelare, och med kvarten kvar att spela dunkade samme Paulson in 5–1 på en lös boll i straffområdet. ÖIS tog därmed tredje raka segern och har nu bara en förlust på de tolv senaste ligamatcherna.

Örebro SK – Skövde AIK: 0–1
Även på Behrn Arena tog bortalaget ledningen under tisdagskvällen, med den stora skillnaden att Yoann Fellraths nickmål för Skövde AIK i den 21:a minuten skulle stå sig till slutsignalen. SAIK blandar sig därmed i toppstriden igen och är nu bara en poäng från IK Brage på tredjeplatsen.