ÖIS upp i serieledning efter seger mot HBK

Örgrytes fina säsongsinledning i Superettan fortsätter. På lördagen plockade laget tre nya poäng efter 2–0 mot Halmstad.

Tre segrar och ett kryss på de fyra inledande matcherna – Örgryte IS har börjat Superettan på ett väldigt övertygande sätt. Mot Halmstads BK tog laget ledningen redan i den 18:e minuten genom Simon Nilsson.

Strax innan paus kom också 2–0 då Gustav Ludwigson nickade in en hörna från Diego Montiel.

Resultatet stod sig matchen ut och innebär att Örgryte IS tar över serieledningen från Falkenbergs FF. FFF, som inlett säsongen med tre raka segrar, har dock en match mindre spelad.

Halmstad har nu förlorat två av tre matcher i Superettan 2018.

I dagens andra match vände Degerfors IF underläge mot Landskrona BoIS till seger med 2–1. Sargon Abraham och Christos Gravius stod för målen i den andra halvleken.