Nyheter

Chevron
ÖIS tar in nyförvärv från Sävedalen

ÖIS tar in nyförvärv från Sävedalen

Örgryte slutade på fjärde plats i Superettan. Nu har man börjat bygga för en ännu bättre placering nästa säsong. Det första nyförvärvet är redan klart.

Efter fyra mål på 19 matcher i division 2-klubben tar 20-årige Alexander Bernhardsson klivet från Sävedalen till Superettan och Örgryte IS.

– Det är riktigt, riktigt, kul att det är klart nu. ÖIS är en så fin och stor förening. Det är en dröm att få testa på den här nivån och få förtroendet från Thomas (Askebrand). Jag hoppas och tror att jag kommer fortsätta utvecklas på den här nivån nu, säger han till ÖIS hemsida.

Yttermittfältaren kommer från Göteborg och spelade i unga år i Partille IK. Han lämnade sedan för Jonsered i division 3 innan han inför årets säsong hamnade i Sävedalens IF. Han har redan fått sig en bild över stämningen på ÖIS-gården och vet vad som krävs för att ta en plats.

– Jag hoppas kunna bidra med energi och glädje i gruppen, men det finns det redan mycket av har jag märkt. Ute på plan hoppas jag kunna använda min snabbhet. Jag är ganska bra i djupledsspelet och har hört att jag har en fin fot, säger han till ÖIS hemsida.

Foto: Bildbyrån