Nyheter

Chevron
ÖIS säljer Sjögrell till Sirius

ÖIS säljer Sjögrell till Sirius

Örgryte IS meddelar att man kommit överens med IK Sirius om en övergång för mittfältaren Herman Sjögrell.
– Det är ju tråkigt att lämna grabbarna i laget och alla som jag lärt känna ända sedan jag kom till akademin. Så det är lite blandade känslor, säger Sjögrell om flytten.

Herman Sjögrell började få speltid i Örgryte IS i fjol och har i år varit en viktig komponent i Dane Ivarssons bollrullande lag. Ett mål och två assist blev det för den 20-årige mittfältaren under vårsäsongen, men nu fortsätter karriären i allsvenska IK Sirius. 

– Det är ett roligt steg för mig att ta såklart, fotbollsmässigt känns det jättebra. Samtidigt är det ju tråkigt att lämna grabbarna i laget och alla som jag lärt känna ända sedan jag kom till akademin. Så det är lite blandade känslor faktiskt, säger Sjögrell.

– Det är alltid blandade känslor när en ung spelare går vidare men samtidigt är det en viktig del av vår sportsliga strategi att förädla och sälja vidare spelare. Vi är nöjda med den överenskommelse vi kommit till med IK Sirius och givetvis även glada för Herman som får spela i landets högsta serie. Det är han värd och jag är övertygad om att han kommer göra det bra. Nu fortsätter vårt arbete med att förstärka laget på kort och lång sikt, kommenterar sportchefen Igor Krulj.

Läs mer på Örgrytes webbsida.

Foto: Bildbyrån

Nyheter