ÖIS premiärvann mot decimerat Varberg

Med en 1-0-ledning och en man mer på planen efter första halvlek kunde Örgryte IS till slut vinna borta mot Varbergs BoIS med 2-0.

Två lag med många nya ingredienser under 2018 mötte varandra i premiäromgången på Påskbergsvallen under tisdagen. Varbergs BoIS drog på sig en utvisning i första halvlek och mål av David Engström och Alibek Aliev säkrade till sist en 2-0-seger för gästande Örgryte IS.

Engström slog in 1-0 på volley i den 24:e minuten efter en lång frispark av Diego Montiel, och sju minuter senare reducerades Varberg till tio man då Eddie Tran visades ut efter en tuff satsning på mittplanen.

Diego Montiel låg bakom mycket i ÖIS idag och det var han som spelade fram Simon Nilsson till friläge i den 76:e minuten. Nilsson ökade chansen till mål då han i sin tur passade anfallskollegan Alibek Aliev som mkunde sätta 2-0.

Hampus Zackrisson hade ett par avslutningsförsök efter frispark för Varberg i slutminuterna, men inget av lägena resulterade i något mål, utan Örgryte tar tre poäng i premiären.